25 години завтров в колония със строг режим даде Морвкоският градски съд

...
25 години завтров в колония със строг режим даде Морвкоският градски съд
Коментари Харесай

25 г. затвор за британски журналист с руско гражданство

25 години завтров в колония със непоколебим режим даде Морвкоският градски съд на известния публицист и опозиционер на съветския президент Владимир Путин - Владимир Кара-Мурза. Присъдата е по обвиняване за държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и активност в нежелателна организация, написа Интерфакс.

Бившият публицист е с руско-британско поданство, той отхвърля обвиняванията. Мурза е и татко на три деца. Силен опозиционер, той има и роля в убеждението на Запада за налагане на наказания за неспазване на човешките права.

Кара-Мурза намерено подлага на критика войната на Русия в Украйна, а също и ръководството на Владимир Путин и държавното управление.

41-годишният публицист беше арестуван през април предходната година и от този момент се намира в следствения арест.

Прокуратурата изиска точно 25 година затвор за журналиста по трите обвинявания. Според версията на следствието по време на обществено изявление в САЩ опозиционерът е обвинил съветската армия в потреблението на неразрешени средства за водене на бойни дейности.

В последна дума на 7 април Кара-Мурза съобщи пред съда: " Единственото, за което се упреквам е, че за дългите години на политическата си активност не съумях да убедя задоволителен брой мои сънародници и политици каква заплаха носи за Русия и за света сегашният режим в Кремъл ".

Англия осъди присъдата на съветския публицист и опозиционер Владимир Кара-Мурза, който има английски паспорт.

От английското министерство на външните работи оповестиха, че е бил привикан съветският дипломат в Лондон за пояснение по случая.

Министърът на външните работи Джеймс Клевърли съобщи, че Владимир Кара-Мурза самоуверено е осъдил съветското навлизане в Украйна изцяло основателно, тъй като " е брутално нарушаване на интернационалните закони и на Хартата на Организация на обединените нации ".

" Англия продължава да приканва Русия да се придържа към интернационалните си отговорности, в това число правото на Кара-Мурза на подобаващи здравни грижи ", оповестяват от Министерство на външните работи на Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР